A movie to make you relax. The film was made from the recommendations of a doctor specialising in stress, a natural therapist, a mindfullness expert and a music expert.
It was all filmed on the west coast of Zealand.
Visit Vestsjælland case video
Baggrund for opgaven:
Visit Vestsjælland har oplevet udfordringer med at tiltrække nationale og internationale turister til Sjællands Vestkyst – de har ikke nogle umiddelbart enestående attraktioner, der skiller dem ud fra øvrige danske regioner. Sjællands Vestkyst drukner derfor let i kampen med mere kendte danske turistattraktioner. Opgaven var at fremhæve Sjællands Vestkyst på en ny måde, der ikke fokuserede på gængse turistargumenter og medier. Med andre ord ønskede Visit Vestsjælland en kampagne uden traditionelle medier, som kunne vise, hvad Sjællands Vestkyst egentlig har at byde på.
Kommunikationskoncept for Visit Vestsjælland:
Omdrejningspunktet er nærhed, autencitet, samvær, det ikke-turistede, ro og naturen. Vi ville vise, at Sjællands Vestkyst faktisk har noget at byde på, så internationale turister også ser det som en potentiel ferie-destination.

Løsning:
Verdens mest afslappende film.
En 7 minutter lang film 
Indsigt:
Stress er en folkesygdom. Alt for mange mennesker er fortravlede, de slapper sjældent af, og ro er en mangelvare – selv når det er ferietid.
Det var oplagt at gå direkte fra problem til løsning. Folk er stressede – så hvorfor ikke slappe af, når det er ferietid. Og samtidig var der en mulighed for at positionere os op ad den globale trend, der handler om det ægte og det nære.
Der var en chance for at demonstrere Sjællands Vestkyst i en visuel iscenesættelse. At vise hvilken effekt Vestsjælland kan have på fortravlede folk – selv uden de behøver at komme til Vestsjælland.

Vi ville lave ”Verdens mest afslappende film”.

Første del af løsningen blev en undersøgelse af, hvordan man egentlig slapper af.
Vi spurgte derfor en række eksperter inden for stress-forskning, musikterapi, naturterapi og mindfulness om, hvad der skal til for at slappe af.
Vi fik udsagn som ”Ophold i grønne omgivelser aktiverer det parasympatiske nervesystem, som skaber indre ro og en følelse af mental balance.”
Musik-eksperten anbefalede, at musikken skal være OVER fem minutter for at have en puls-sænkende effekt. Musikken skal komponeres, så den langsomt falder i antallet af taktslag. Selve klipperytmen skal være asynkron med taktslagene – det skyldes, at man så bruger mindre energi på at forholde sig til sceneskiftene.
Filmede ekspert-interviews og Verdens mest afslappende film:
https://www.visitvestsjaelland.dk/verdens-mest-afslappende-film
Herefter filmede vi dét, som eksperterne anbefalede. Og alt er filmet i Vestsjælland. Vi komponerede musikken, så den gradvist falder i tempo. Kameraet er hele tiden i bevægelse, så man oplever at ”gå ind i naturen”.
Det hele for at kunne formidle et stykke af Vestsjælland. Demonstrere hvilken effekt Vestsjælland kan have i et filmisk format.
Vi testede filmen, inden vi slap den fri. Vi inviterede en masse mennesker i biografen, udstyrede dem med pulsure, og overvågede deres puls. Resultatet blev et gennemsnitligt fald på over 10 %.
Herefter lod vi filmen klare sig selv. Vi brugte ingen penge på seeding, men håbede på, at filmen ville klare sig godt på grund af det unikke i formatet. Som en kommerciel udnyttelse af fænomenet ”slow tv”.
Læs mere om filmen og dens anmeldelser

You may also like

Back to Top